Jumat, 03 Juli 2015

Raka Pendamba Putri Swargi





Dening: Khoirul Taqwim

Dalem sapa langkung sms saking tebih
gebag tiga tepat dini dinten wanci punika
teng kala panjenenganipun ribet bergelut kaliyan sajadah
teng wanci sangsangan tasbih taksih melingkar dipunantawis racikan-jemari
Khusuk hening lebet sholat lailmu
mraosi dalu panjenengan ingkang sepen merajuk
Keikhlasan bukti kesetiaanmu wonten sang mentis pencipta
asta mengadah penuh Doa-doa gaib
Menunduk mustaka ngantos panjenengan mboten wungu saking sujudmu
amargi jiwamu namung kagem sang mentis pencipta

Menawi kawula dipun majengaken kaliyan putri punika
satuhu dalem mboten saged berucap sepatah tembung
panjenenganipun yaiku putri swargi menjelma manusia
dalem kersa salajeng sms teng saben sapratigan dalu
kersanipun dalem saged gegulang saking kesetianmu wonten sangmentis pencipta

Kersanipun sayap malaikat pangampil rahmat dalu punika
Hiasi sedaya ruang penggalih panjenengan kalih jiwaku
mboten wonten tembung bimbang kresaa ragu lebet jaja
sedaya kraos panjenengan wonten lebet kesempurnaan

Putri swargi ingkang wonten dipun ngrika
suwuni dalem serat pesan kagem panjenengan
wucalaken wonten adalem tentang elmi ingkang panjenengan raih
ngantos dalem saged lenggah tenang teng alam raya
teng kala waspa panjenengan menetes teng inggil sajadah
dalem namung berucap subhanallah
putri mulia menggalih luhur

Saben jengkal ambakan raka
Pasti badhe mendambakan putri penghuni swargi
menawi punika dados harapanku sangeta kekelangkungan salira adalem
kados kekajengan wulan memeluk surya
menawi teng bumi taksih wonten kembaranmu
sayuta kebajikan badhe bertebaran teng udara pajar punika

Dalem raka pendamba putri swargi
mboten bokmenawi ta dados pendampingmu teng bumi
Walau wonten punika namung ilusi wanci sare
sayangipun dalem cekap sehelai do'a
kersanipun saksampune seda dalem dipunpanggihaken kaliyan panjenengan
amargi panjenengan mboten nate dados kagungan adalem

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar